Genel Başkanımız Metin Memiş, Türkiye’nin inşa ve ihya yolculuğuna kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini, bu yolculuğun da yeni bir anayasa ile hızlandırılması gerektiğini söyledi.
Gaziantep Şubemizin il divan toplantısına katılan genel başkanımız Memiş, sendikal çalışmalar ve kazanımlarımızın yanı sıra gündeme yönelik değerlendirmelerde de bulundu.
Sorumlu bir sendikacılık yaptığımızı belirten Memiş, sorunlardan beslenen değil, çözüm araştıran ve önerilerini sunan bir anlayışla hareket ettiğimizi belirten Memiş, “Bunun için bugün Türkiye’nin en büyük sendikalarından biriyiz. Bunun için 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanının yetkili temsilcisiyiz. Çözüm odaklı sendikal anlayışımızı akademik sendikacılığımızla güçlendirdik. Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi Enstitüsü (SASAM)’nü kurarak sağlık ve sosyal politika alanlarında hem politikalara hem de yaşanan sorunların çözümüne katkı yapmayı amaçladık” şeklinde konuştu.
Genel Başkanımız Metin Memiş, son günlerde kamuoyunda ‘657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değiştirilmesi ve iş güvencesinin ortadan kaldırılması’ konularının tartışıldığını ifade ederek, şunları söyledi: “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 50 yaşında, 65 model bir kanun. Elbette ki aksak yönleri olabilir. Oturalım bu aksak yönleri giderelim ama eğer 657'yi değiştirirken kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıracak bir adım atarsanız buna asla müsaade etmeyiz.”
Yıpranma payının 2016 yılı sonuna kadar mutlaka hayata geçmesi gerektiğini belirten Genel Başkanımız, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının da öncelikli taleplerimiz içinde yer aldığını belirtti.
Sendikacılığı özelde sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, genelde ise ülkemiz, milletimiz ve dünya mazlumları ekseninde yaptığımızı belirten Memiş, her zaman millet iradesinden yana olduklarını, her darbeye de darbeciye de her zaman ‘dur’ dediğimizi hatırlattı.
E-muhtıra sonrası Ortak Akıl mitingleri ile demokrasiye sahip çıktığımızı hatırlatan Memiş, 17-25 Aralık darbe planlarına karşı da milli iradeden, millet iradesinden yana olduğumuzu ifade etti.
1 Kasım seçimlerinde, millet iradesiyle yeni bir dönemin kapısının aralandığını belirten Memiş, seçmenin yüzde 98’inin tercihinin yansıdığı TBMM’nin, Yeni Türkiye’nin inşa ve ihya yolculuğunun en büyük kazanımı olduğuna dikkat çekti. Bu kazanımların heba olmaması için yeni bir anayasanın mutlaka yapılması gerektiğini belirten Genel Başkanımız Memiş, “Türkiye’yi konjonktürlerin, antidemokratik müdahalelerin esiri olmaktan kurtaracak, Türkiye’nin demokrasi çıtasını daha yükseğe taşıyacak, toplumsal kaynaşma ve ilke birliğini tesis edecek, 1000 yıldan fazla sürede insanlığa barış, adalet ve güven tesis etmiş medeniyet ufkumuzu taşıyacak ve bu kimliğiyle dünya nezdinde itibarımızı güçlendirecek bir Anayasa’nın önce bütün partilerin desteği ile parlamentodan, sonra da milletimizin engin vicdanından geçmesi sağlanmalıdır.” dedi.
Memiş anayasa talebinin yanı sıra yeni dönemde işsizlik ve yoksulluğun en aza indirgenmesi, ülkemizi tehdit eden her türlü teröre ve vesayet odaklarına karşı sonuna kadar mücadele edilmesi çağrısında da bulundu.
Genel Başkanımız ayrıca Gaziantep Üniversite Şubemiz tarafından düzenlenen ‘Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika’ programına katıldı. Burada da bir konuşma yapan Genel Başkanımız, kadim medeniyet değerlerinin temsilcisi olduğumuzun bilinciyle hareket ettiğimizi, değerleri yüceltme ve geleceğe taşıma adına sorumluluk almaktan kaçmadığımızı ifade etti. Mazlumun ve mağdurun sesi olmanın, uzatılan eli tutmanın bu değerlerin bir gereği olduğunu belirten Genel Başkanımız, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in değerler sendikacılığı yaptığını kaydetti. Bu ailenin her mensubuna bu kutlu yolculukta büyük sorumluluk düştüğünü belirten Genel Başkanımız, “Mehmet Akif İnan’ın kurduğu, gücünü ve desteğini Necip Fazıl’lardan, 7 güzel adamlardan, Mehmet Akif Ersoy’lardan aldığı bir hareketin günümüz temsilcileriyiz. Maneviyatı eksik olan yapıların ayakta durması mümkün değildir. Bizi, büyük bir aile yapan bu değerlerimizdir” şeklinde konuştu.