“Sağlık-Sen Sadece Bugünün Değil, Geleceğin de Sendikasıdır”
11 Aralık 2024, Çarşamba

Başkanlar Kurulu’nda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Sağlık-Sen, geçmişinden aldığı güçle, teşkilatının kararlılığı ve desteğiyle, sadece bugünün değil, geleceğin de sendikasıdır. Yeni nesil vizyonumuzla; daha güçlü, daha yenilikçi ve daha kapsayıcı bir Sağlık-Sen inşa etmeye kararlıyız” dedi. 

Sağlık-Sen 7. Dönem 8. Başkanlar Kurulu 81 ilden gelen şube başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. 

“Güçlü Teşkilat, Sağlam Gelecek” temasıyla düzenlenen Başkanlar Kurulu’nda sahada yaşanan sorunlar ve önümüzdeki döneme dair yol haritası üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. 

Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetimi de yaptıkları çalışmalarla ilgili detaylı bilgi verdi. 

Genel Başkan Doğan: Sağlık-Sen Bir Dava ve Mücadele Hareketi

Başkanlar Kurulu’nun açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen’in sadece bir sendika değil, bir dava ve bir mücadele hareketi olduğunu söyledi. Doğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Sağlık-Sen’in bu yapısı, sadece bir sendikanın değil, tarihi bir mirasın ve teşkilatçı bir ruhun temsilcisidir. Bugün burada, bu güçlü teşkilatın bir parçası olarak, aynı hedefe doğru omuz omuza yürüdüğümüzü bir kez daha hatırlamak ve geleceğe dair yol haritamızı belirlemek için bir aradayız. Şube başkanlarımızın öncülüğünde, Sağlık-Sen teşkilatını daha da büyütecek, birlikte nice başarılara imza atacağız. Sahadaki liderliğinizle, üyelerimize her zaman destek olmaya devam edecek, onların güvenini ve desteğini arkamıza alarak yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Sağlık-Sen, geçmişinden aldığı güçle, teşkilatının kararlılığı ve desteğiyle, sadece bugünün değil, geleceğin de sendikasıdır. Yeni nesil vizyonumuzla; daha güçlü, daha yenilikçi ve daha kapsayıcı bir Sağlık-Sen inşa etmeye kararlıyız. Gelecek, birlikteliğimizle şekillenecektir. Bu vizyon, Sağlık-Sen’in köklü geçmişini daha ileriye taşırken, üyelerimize de daha kapsamlı bir hizmet anlayışı sunmamızı sağlayacaktır.” 

“Akif İnan Ağabeyin Mirası Herkese İlham Oluyor”

Sağlık-Sen’in sendikacılığı toplumsal bir medeniyet perspektifi ile ele aldığını kaydeden Doğan, “Bugün, ısrarla gündeme getirdiğimiz ‘sosyal sendikacılık’, ‘akademik sendikacılık ve ‘hizmet sendikacılığı’ gibi kavramlar, Rahmetli İnan Ağabeyin bu vizyonunun somut birer yansımasıdır. Onun mirası, günümüzde sendikal hareketlere yalnızca bir yol haritası değil, aynı zamanda bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Bizler de buradan aldığımız ilhamla Sağlık-Sen’i nice 30 yıllara, 60 yıllara, 100 yıllara taşımalıyız” ifadelerini kullandı. 

“Sosyal Sendikacılık ile Sendikacılığa Yeni Bir Boyut Kazandırdık”

Klasik sendikacılık anlayışının ötesine geçerek, değer temelli bir yaklaşımla sendikacılık yaptıklarına dikkat çeken Doğan, “Sendikacılığı yalnızca ekonomik hakların savunulduğu bir alan olarak görmüyor, toplumsal dayanışmayı, adaleti, insan onurunu ve milli-manevi değerlerin korunmasını önceliyoruz. Aynı zamanda üyelerimizin sosyal ve bireysel ihtiyaçlarına dokunan bir sendikal vizyon ile hareket ediyoruz. Sosyal sendikacılık adını verdiğimiz bu anlayış ile sendikacılığı hayatın her alanına yayıyor ve üyelerimize değer katan bir yaklaşım sergiliyoruz. Sağlık-Sen, bu alanda sunduğu özgün hizmetlerle Türkiye’de sendikacılığa yeni bir boyut kazandırmıştır. Sağlık-Sen Oteller, Sağlık-Sen Kreşler, Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Etüt Merkezi, SİMER gibi bu projeler, teşkilatımızın bir başarısıdır. Bu projeler, sosyal sendikacılığın somut örnekleridir” diye konuştu. 

“Aile Hekimimizi, Aile Sağlığı Hemşire ve Ebemizi Mağdur Etmeyeceğiz, Yalnız Bırakmayacağız”

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin yayınlanmasının ardından Sağlık-Sen’in yoğun bir mücadele içine girdiğini kaydeden Doğan, süreçle ilgili şu bilgileri verdi:

“Bu konu gündeme düştüğü anda çalışmalarımıza başladık. Taslak metin üzerinden eksileri-artıları değerlendirdik. Bürokraside, siyasette, konunun taraflarını bilgilendirdik, çekincelerimizi ifade ettik. İş bırakma eylemi yapmak işin kolayına kaçmaktır. İş bırakırsın, işe gitmezsin. Bu en kolay yöntemdir. Sağlık-Sen olarak, yönetmeliğin yayınlanmasıyla birlikte bir eylem planı ortaya koyduk. Bu plan çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürdük. Kimseyi mağdur etmeden, mağduriyetleri gidermenin mücadelesini veriyoruz. Bizim bir duruşumuz var. Önceliklerimiz var. Popülizm yaparak sendikacılık yapmıyoruz. İlk gün de söyledik bugün de söylüyoruz; aile hekimimizi, aile sağlığı hemşire ve ebemizi mağdur etmeyeceğiz, yalnız bırakmayacağız. Bu sorunu yine Sağlık-Sen çözecek.”

“Sendikacılığın Rehberi Sağlık-Sen’dir”

Sağlık-Sen’in düzenlediği çalıştaylar, sempozyumlar, eğitimler ve hazırladığı raporlar ile sahada ter akıtan sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerine rehberlik ettiğini, diğer sendikalara ve STK’lara ışık tuttuğunu ifade eden Doğan, “Bugün Sağlık-Sen’in gündeme getirmediği hiçbir başlık diğer sendikaların gündemine gelmiyor. Sağlık-Sen ne söylerse, Sağlık-Sen ne yaparsa diğerleri de onu yapıyor. Herhangi bir konuda ya da mevzuatta bir düzenleme yapıldığı zaman Sağlık-Sen’in bu konudaki yapacağı çalışma, alacağı tavır bekleniyor. Hazırladığımız değerlendirme raporları anında diğer sendikalar ve sendikamsı yapılar tarafından kopyalanarak kendi çalışmaları gibi sunuluyor. Bu yüzden ‘Sendikacılığın Rehberi Sağlık-Sen’dir diyoruz” şeklinde konuştu. 

Sahadaki sorunlara hakim olduklarını belirten Doğan, “Taleplerimizi, sahadan gelen raporlarla destekleyerek ilgili yerlere taşıyoruz. Bugün birçok konunun çözüm aşamasına gelmesinde, sahadaki teşkilatımızın çalışmaları çok büyük rol oynamaktadır. Sahayı dinliyor, talepleri topluyor, çözüm üretiyoruz” dedi. 

“Yakın Gelecekte Atanamayan Doktorları Konuşabiliriz”

İstihdam konusunda gelecek yıllar için bir planlama yapılmasının zorunlu hale geldiğine vurgu yapan Doğan, “Bu konuda politika yapıcılara yol göstermeliyiz. Üniversitelerin mevcut kontenjanları göz önüne alındığında doğru planlama yapılmaz ise yakın gelecekte atanamayan doktorları, atanamayan diş hekimlerini konuşabiliriz" diye konuştu. 

“Toplu Sözleşme Çalışmalarına Başladık”

“Sahanın beklentilerini reel biçimde ortaya koyan toplu sözleşme dosyası için titiz bir çalışma yürütüyoruz” diyen Doğan, 8. Dönem Toplu Sözleşme’ye 8 ay kaldığını dile getirerek, bu sürece dair hazırlıklar yapmaya başladıklarını da söyledi.

 

PAYLAŞ :