8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI ...
08 Mart 2015, Pazar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlem ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlandığına değinen ÖZCAN, bugün, kadınlar elde edilen kazanımlar ile birlikte hayatın bütün alanlarında yer alarak daha güçlü bir duruşa sahip oldular. 1923 yani Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar kadınların, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş alanına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında özveriyle çalıştığını ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğini söyledi.

 

Sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan kadınlara yönelik yapılan araştırmalardan bahseden ÖZCAN, şunları söyledi: “Sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan kadınların büyük bölümü, çalışma hayatında karşılaştığı en büyük sıkıntının adil olmayan çalışma şartları ve nöbet sistemi olarak belirtmektedir. Kadın çalışanların dile getirdiği başka bir sıkıntı da, başta çocuk bakımı olmak üzere taşımak zorunda oldukları aile sorumluluklarını yerine getirmekte devletin gereken sosyal desteği sağlamadığı gerçeğidir”.

 

"Peygamberimiz Veda Hutbesi'nde, 'Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim' diyerek, kadın haklarının önemine dikkat çekmiştir. Ülkemize bakıldığındaysa, kadın hakları konusunda ortaya çıkan manzara, vahim boyutlara ulaşmıştır. Manzarada ne yazık ki şiddet, taciz ve cinayetler yer almaktadır.

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak kadına yönelik şiddetin sıfırlanması, pozitif ayrımcılığı savunma, toplum içinde fırsat eşitliğini ve kadınların haklarını savunma gayesi içindeyiz. Bu gayemiz umarım tüm herkese örnek oluşturur. Bu anlamlı günde kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler temenni ederim.

Sağlık-Sen Kilis  Şube Başkanı Hüseyin ÖZCAN

PAYLAŞ :