KİLİS SAĞLIK SEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA UYGULANAN ŞİDDETİ KINADI...
08 Mart 2015, Pazar

Ülkemizde 2002 yılında Sağlıkta Dönüşüm programıyla beraber Sağlık Çalışanlarının iş yükü Avrupa’daki meslektaşlarına göre altı kat artmıştır. Sağlık çalışanları ağır ve yorucu çalışma koşullarında  çalışarak övgüyü hak ederken, maalesef şiddete maruz kalmaktadırlar.  

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet ve hakaret maalesef artık rutin bir hal almıştır. Bunun son örneği ilimizde görevli doktor arkadaşımız ın uğradığı saldırı olmuştur. 

            Toplumun içinden çıkan ve toplumun sağlığını koruma adına gece gündüz çalışan insanlar, şiddeti değil saygıyı ve övgüyü hak etmektedir. Bütün vatandaşlarımız unutmasın ki sağlık çalışanları da bir annedir, bir eştir, bir babadır, bir evlattır. Her şeyden önemlisi de bir insandır sizlerin bir an önce sağlığınıza kavuşabilmesi için çeşitli zorluklara rağmen fedakârca görev yapmaktadır.

            Buna rağmen sağlık çalışanlarını düşman gibi gören zihniyetin hem insani hem ahlaki sorunları olduğu bir gerçektir. Bu bağlamda saldırıyı gerçekleştirenleri sağlık sendikaları olarak kınıyor, vatandaşlarımızı sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

            Yetkilileri de sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması konusundaki sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.  Halen yürürlükte olan ve sağlık çalışanları ile hastaları karşı karşıya getiren hasta hakları yasasının da bir an önce değiştirilmesi konusundaki sağlık çalışanlarının beklentisini bu basın açıklaması vesilesiyle yetkili mercilere bir kez daha hatırlatıyoruz.

            Her türlü hakarete ve zorluğa rağmen özverili bir şekilde görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarının toplumun en zor mesleklerinden birini icra ettikleri bilinmelidir. Bu düşüncelerle;  SAĞLIK-SEN olarak  değerli arkadaşımıza şifalar diliyor, çirkin olayı kınıyor, sağlık çalışanların sahipsiz olmadığını sizlerin huzurunda tüm kamu oyuyla paylaşıyoruz. 

PAYLAŞ :